Wallen onder de ogen, kleine rimpeltjes rondom de mond of een groefje hier en daar?  Er zijn veel verschillende manieren om de huid van jouw hoofd te verbeteren; van cosmetisch tot aan natuurlijke manieren. We nemen je graag mee door een aantal verschillende natuurlijke manieren om jouw huid een opfrisbeurt te geven; benieuwd? Lees met ons mee!

Aloë Vera

Het gebruik van Aloë Vera is een populair middeltje voor verbetering en opfrissing van de huid. De gel die vanuit de plant kan worden getrokken staat bekend om haar ontstekingsremmende mogelijkheden. Daarbij kan het helpen bij het behandelen van acne en het verminderen van littekens en rimpels. De way to go? Een laagje Aloë Vera-gel op de huid aanbrengen en dit gedurende de nacht of dag aanbrengen en laten intrekken. Aloë Vera heeft ook een hydraterend effect op de huid; je zal direct merken dat de huid minder droog aanvoelt.

Green thee

Wist je dat er in een groene thee veel antioxidanten zitten? Door groene thee te drinken kunnen ontstekingen verminderd worden. Daarnaast kan het drinken van groene thee de huid beschermen tegen eventueel aangerichte schade door de zon. Hiervoor kan je een product op je huid gebruiken waar groene thee in verwerkt zit; je kan er natuurlijk ook voor kiezen om elke dag een kopje groene thee te drinken, hierdoor kan je al profiteren van de voordelen.

Coco-nut heeft ‘t!

Kokosolie werkt als geen ander wanneer men een droge huid ervaart. Kokosolie heeft hydraterende eigenschappen en is daardoor een populair middeltje. Kokosolie kan ervoor zorgen dat de huid vocht vasthoudt en daarnaast beschermt het de huid tegen uitdroging. Het is verstandig om kokosolie na het douchen of schoonmaken van het gezicht aan te brengen. Wist je dat je kokosolie ook kan gebruiken in je haar om je hoofdhuid te hydrateren?

Grotere ingreep?

Hoewel er wel duizend en één manieren zijn om jouw huid een beetje op te knappen en de huid te hydrateren met natuurlijke producten, kan het natuurlijk zijn dat je op zoek bent naar een intensievere manier. Met natuurlijke producten kan je namelijk een hoop oplossen en het zal heus vermindering van jouw rimpels in werking brengen, maar helemaal weg gaan ze natuurlijk niet. Je kan ervoor kiezen een cosmetische ingreep te doen; veel van deze ingrepen hebben veel minder bijwerkingen dan je misschien van tevoren had verwacht. Wil je goede informatie over cosmetische ingrepen? Neem dan contact op met Marco van Coevorden; een gerenommeerd arts die je graag een stukje op weg helpt!