Mantelzorgers zorg uit handen nemen

Er zijn heel wat mensen die zorgen voor een zieke partner, ouders of bijvoorbeeld een gehandicapt kind. Dit vraagt enorm veel van mantelzorgers. Het valt niet mee om (in veel gevallen) dag en nacht voor iemand die hulp nodig heeft klaar te staan. Natuurlijk is het belangrijk dat diegene die mantelzorg verleent het zelf ook allemaal wel vol kan houden en niet overbelast raakt.

Uiteraard is het ook van essentieel belang dat de mantelzorger ook voldoende tijd heeft of krijgt om even te ontspannen of gewoon even boodschappen kan geen doen. Maar soms is er gewoon niemand die het even van de mantelzorger kan overnemen. Dan kan welzijnsgroep sedna je hierbij wat hulp en ondersteuning geven. Door bijvoorbeeld te kijken of er een vrijwilliger is die de zorgtaken een aantal uren kan overnemen. Zodat de mantelzorger even letterlijk wat lucht krijgt.

Samen kijken naar de mogelijkheden op het gebied van mantelzorg

Ook voor ondersteuning of een hulpaanvraag bij mantelzorg. Kijken we waar de mantelzorger het beste meegeholpen is. Waar er behoefte aan is. Dat kan bijvoorbeeld een middagje vrij zijn van zorgtaken om even wat boodschappen te kunnen doen of even ergens op bezoek te gaan. Maar het kan ook een vraag zijn voor wat hulp s, nachts zodat de mantelzorger na een heleboel gebroken nachten eens een keer goed kan doorslapen. Er zijn niet altijd familieleden of vrienden beschikbaar die het even kunnen overnemen. Wij kunnen hierbij advies geven ondersteunen en een passende oplossing op maat kunnen aanbieden. We kijken uitgebreid wat er mogelijk is en hoe we dat het beste kunnen aanpakken. Want mantelzorgers zijn echt keihard nodig en we moeten er alles aandoen om ervoor te zorgen dat ze niet overbelast raken en er zelf aan onder doorgaan. Daarom staan wij van reurie.nl altijd met hulp en ondersteuning voor mantelzorgers klaar.