Er zijn steeds meer mensen die mondkapjes kopen. Logisch, want sinds begin juni is het verplicht om mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer. Dit om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. In de trein of de bus is het immers moeilijk om je aan de voorgeschreven 1,5 meter afstand te houden. Je komt er dus niet onderuit om mondkapjes te kopen indien je met het openbaar vervoer moet reizen. Daarnaast zijn er ook andere reden om mondkapjes te kopen. Zo zijn er ook mensen die de mondkapjes in publieke ruimtes dragen om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen. Zorgmedewerkers dragen bovendien ook mondkapjes, al zijn dit over het algemeen andere mondkapjes dan de consument draagt.

Mondkapjes kopen van type FFP2

De mondkapjes die in het ziekenhuis gedragen worden zijn van type FFP1 en FFP2. Het is vanzelfsprekend erg belangrijk dat medewerkers van het ziekenhuis voldoende mondkapjes hebben. Om deze reden ben je als consument vaak genoodzaakt om andere mondkapjes te kopen. Je kunt bijvoorbeeld voor stoffen mondkapjes kiezen. Uit onderzoek blijkt dat deze mondkapjes niet zeer effectief zijn om de drager tegen deeltjes te beschermen. Echter, zouden de kapjes wel effectief kunnen zijn om te voorkomen dat de drager anderen besmet. Dat wil overigens niet zeggen dat je met COVID-19 alsnog de deur uit kan wanneer je een mondkapje draagt! Het zou echter wel kunnen helpen om te voorkomen dat mensen die COVID-19 hebben zonder het te weten, anderen besmetten.

Mondkapjes kopen die beter beschermen

Wil je mondkapjes kopen die beter beschermen tegen het virus? Dan is het goed om te weten dat medische mondkapjes beter beschermen dan de mondkapjes van stof. Er zijn echter bedrijven die mondkapjes als medisch verkopen, terwijl deze eigenlijk niet als dusdanig bestempeld zouden mogen worden. Om deze reden is het belangrijk dat je medische mondkapjes altijd bij het juiste bedrijf bestelt. Bestel je de mondkapjes online, dan is het verstandig om de bedrijfsnaam even te googelen. Zo krijg je meestal al snel een goed beeld van de reputatie van het bedrijf.

Mondkapjes zijn geen vervanger voor de bestaande maatregelen

Sinds kort is het dus verplicht om mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer. Bovendien zien we ook op straat steeds meer mensen met een mondkapje lopen. Belangrijk is wel dat men het mondkapje niet als vervanger gaat zien voor de andere maatregelen. Zo blijft het belangrijk om voldoende afstand te houden. Ook is het belangrijk dat iedereen zijn of haar handen voldoende en op correcte wijze blijft wassen. Om effectief te blijven, moeten de mondkapjes ook regelmatig vervangen of uitgewassen worden. Ook uitwasbare mondkapjes kopen kan daarom een goed idee zijn.

Er zijn dus verschillende soorten mondkapjes waaruit je kunt kiezen. Ben jij benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Dan is het aan te raden om eens naar een winkel te gaan die gespecialiseerd is in zorgproducten. Een dergelijke webshop verkoopt waarschijnlijk al langer mondkapjes en vergelijkbare producten. Daardoor weten ze hier goed wat ze verkopen.