Water en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar vind jij gewoon water ook een beetje saai? Er zijn genoeg manieren om je water een beetje op te leuken, dat kan met fruit bijvoorbeeld! Maar wist je ook dat er een heleboel ingrediënten zijn die je water niet alleen lekkerder maken, maar ook nog eens gezonder? In deze blog van de maaltijdservice vergelijker seniorenmaaltijd.nl vind je acht verschillende varianten, die je water niet alleen een smaakje geven, maar ook nog eens helende eigenschappen hebben!

 1. Citroen of citroensap

Citroenen zitten vol met vitamines, en in het speciaal met vitamine C, dit is een geweldige booster voor je immuunsysteem. Vandaar ook de reden dat iedereen meteen begint met vitamine C tabletjes wanneer de griep weer in het seizoen in. Maar je kunt dit dus ook anders doen! Door citroen of citroensap aan je water toe te voegen, voeg je ook antioxidanten toe die de schade die vrije radicalen in je lichaam aanrichten kunnen neutraliseren. Citroen heeft reinigende krachten en is goed voor je spijsvertering en detoxen.

 1. Kaneel

Naast dat kaneel een heerlijke smaak aan je water kan geven is het ook nog eens bijzonder goed om infecties te bestrijden. Het is heel erg goed voor je hart en bloedvaten en zal de doorbloeding verbeteren. Wie verhoogde bloedsuikers heeft doet er zeker goed aan om eens kaneel te proberen, het is namelijk ook nog eens een geweldig natuurlijk middel om je bloedsuikers te balanceren.

 1. Gember

Gember is iets wat ook alweer eeuwen wordt gebruikt om de spijsvertering te helpen en om kramp te verlichten. Daarnaast is gember ook nog eens een krachtig ingrediënt wanneer het gaat om de bestrijding van ontstekingen en er wordt zelfs gesproken dat het helpt bij de bestrijding van kanker. Voeg gember toe aan je water of je thee het zal een verwarmend effect geven, maar kan ook erg pittig zijn als je er teveel van toevoegt. Wie geen last heeft van de pittigheid kan er ook voor kiezen om een stuk rauwe gember zo op te eten, vergeet echter niet om er een glas water na te drinken.

 1. Paardenbloem

Niet zo verbaasd kijken, maar de wortels van de paardenbloem zijn erg gezond om toe te voegen aan je water. Ze zijn van nature urine afdrijvend en dit zorgt ervoor dat je een gezonde vochtbalans behoudt in je lichaam. Door het uitscheiden van vloeistoffen te stimuleren, zorg je ervoor dat je je nieren gezond houdt, en dat ze een gezonde functionering behouden.

 1. Munt

Heerlijk fris toegevoegd aan je water of thee, maar wist je ook dat munt heel erg goed helpt bij maagklachten en dat het kan helpen bij misselijkheid? Daarnaast kan het ook erg goed helpen wanneer je last hebt van indigestie. Een goede om toe te voegen aan je water na een zware maaltijd om de vertering goed op gang te helpen.

 1. Komkommer

Je zult bij komkommer wellicht niet meteen denken dat het iets aan je water toe zal voegen, maar het geeft zelfs een hele fijne subtiele smaak, daarnaast zitten komkommers ook nog eens vol met vitamines en mineralen. Wanneer je wilt ontgiften is komkommer ook een uitstekende keuze, en de vezels in de komkommer zullen je spijsverteringskanaal helpen opschonen.

 1. Kruidnagel

Kruidnagel is niet meteen iets wat je aan je water toe zou voegen wellicht, maar het is een bijzondere sterke bestrijder wanneer het gaat om parasieten die in je maag en spijsverteringskanaal kunnen voorkomen. Het is daarnaast ook nog eens een bijzonder aromatische toevoeging die ook nog eens goed helpt bij je spijsvertering.

 1. Appelcider azijn

Wie zich een beetje in gaat lezen in appelcider azijn zal al snel alle voordelen ervan vinden voor je gezondheid. Het kan helpen bij het afvallen, maar het werkt daarnaast ook tegen ontstekingen en helpt bij je spijsvertering. Met andere woorden zeker een toevoeging aan je water.

Voeg fruit toe aan je water!

Natuurlijk zijn er tal van andere dingen die je toe kunt voegen aan je water. Denk aan diverse soorten fruit en groenten. Een aantal voorbeelden van combinaties zouden kunnen zijn:

 • Citroen met framboos
 • Watermeloen met munt
 • Aardbei met basilicum
 • Rozemarijn met grapefruit
 • Citrusfruit
 • Bosvruchten
 • Kiwi, komkommer en appel

De mogelijkheden zijn legio, voor het beste effect maak je de mix klaar de avond in het voren en laat je deze in de koelkast staan gedurende de nacht. Wil je sneller resultaat gebruik dan ijsklontjes. Je krijgt een sterkere smaak als je het fruit (of de groente en kruiden) eerst wat plet voordat je er water of ijs aan toevoegt. Wanneer je van water met prik houdt kan je dit ook doen met koolzuurhoudend water, houdt er dan wel rekening mee dat een deel van het koolzuur verloren zal gaan.