Wanneer je in een natte ruimte, zoals de badkamer, bent dan is het ook fijn om daar een aangename temperatuur te hebben. Zeker wanneer je de douche of het bad uitkomt. Niets is vervelender dan die overgang van warm naar koud. Speciaal voor in natte ruimtes heb je dan ook diverse radiatoren die je kunt gebruiken. Maar welke radiator is het beste om te gebruiken in bijvoorbeeld een badkamer en waar moet je allemaal op letten? Hieronder lees je de beste tips over radiatoren voor in natte ruimtes.

Anders dan anders: radiatoren in natte ruimtes

Wanneer normale radiatoren vaak worden blootgesteld aan vocht dan gaan ze roesten. Bij een radiator speciaal voor in natte ruimtes hoef je daarvoor niet bang te zijn. Deze radiatoren krijgen namelijk een grondige oppervlaktebehandeling die ervoor zorgt dat ze niet gaan roesten. Het materiaal waarvan ze worden gemaakt is aluminium, RVS of staal en de radiator wordt afgewerkt door een poedercoat. Door een poedercoat te gebruiken hoef je niet bang te zijn dat er corrosie of afbladdering van materiaal gaat ontstaan. De radiatoren zullen dus extra lang mooi blijven.

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Wanneer je een radiator gaat kopen voor in een natte ruimte dan moet je er 100 procent zeker van zijn dat de radiator die je op het oog hebt ook daadwerkelijk geschikt is om in een badkamer of andere natte ruimte te plaatsen. Wil je aan de radiator die je gaat uitkiezen ook natte of vochtige handdoeken laten drogen? Let er dan ook op dat het een speciale handdoekradiator is. Bij zo’n speciale handdoekradiator wordt de warmte van de radiator voor een deel gebruikt om de ruimte te verwarmen en het andere deel om de handdoeken te laten drogen. Bepaalde radiatoren zijn namelijk wel geschikt om geplaatst te worden in een natte ruimte, maar zijn niet geschikt om er vochtige handdoeken aan te laten drogen, omdat ze het gewoonweg niet aankunnen qua vermogen. Wanneer je kiest voor een handdoekradiator weet je zeker dat je handdoek in no time droog is en dat je badkamer ook heerlijk op temperatuur is.

Verschillende modellen radiatoren voor natte ruimtes

Doorgaans zijn er vaak verticale en hoge modellen van radiatoren te vinden in badkamers en andere natte ruimtes. Waarom? Dat antwoord is heel simpel. Verticale radiatoren zijn perfect om handdoeken aan op te hangen. Zo worden ze door de warmte van de radiator snel droog. Op de meeste verticale radiatoren kun je zo een stuk of drie handdoeken kwijt. Daarnaast zijn verticale radiatoren ook ruimtebesparend. Een natte ruimte als een badkamer is toch vaak een wat kleinere ruimte waarin een grotere horizontale radiator niet past. Qua verticale radiatoren heb je heel wat keuze. Je kunt kiezen uit ronde buizen waaraan je je handdoeken gemakkelijk op kunt hangen, daarnaast heb je ook de moderne hoekige buizen of radiatoren met platen waaruit je kan kiezen. Een radiator met platen staat heel stijlvol in een badkamer, alleen daar kun je helaas geen handdoek aan ophangen. Ben je op zoek naar radiatoren? De radiatoren bij Afium zijn van een hoge kwaliteit en altijd geschikt voor iedere ruimte in huis.