Ben je op zoek naar rode wijn van de allerbeste kwaliteit? Neem eens een kijkje bij onze Bodegas Salentein wijnen. De Bodegas Salentein wijn is de ideale rode wijn voor de echte wijnliefhebber.

In Alto Valle de Uco aan de voet van het Andesgebergte ligt de wijngaard van Bodegas Salentein. De wijngaarden van Bodegas Salentein zijn in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. Het klimaat in Argentinië is zeer geschikt voor de productie van kwaliteitswijnen. De dagen zijn er zonnig en de nachten koel. De bodem bestaat uit grof gesteente dat zorgt voor een perfecte drainage. Door het klimaat en de ligging worden uitstekende eigenschappen gecreëerd die ervoor zorgen dat in de vallei uitstekende kwaliteitswijnen geproduceerd worden.

De Bodegas (wijnkelder) van Salentein heeft bijzonder ontwerp in de vorm van een kruis. Dit zorgt ervoor dat het lijkt alsof de eikenhouten wijnvaten zijn opgeslagen in een amfitheater.

De Bodegas heeft een constante temperatuur van 12°C en ligt 9 meter onder de grond. Verder worden de wijnen lange tijd gerijpt in nieuwe Franse eiken vaten. Bodegas Salentein staat bekend als een topwijn die zeker de moeite waard is!

Rode wijn voor bij het diner of als aperitief
Salentein heeft rode wijnen voor diverse gelegenheden. Kies bijvoorbeeld voor de Salentein Numina Malbec. Een krachtige wijn met een heldere donkerrode kleur.In de geur zijn tonen van rood fruit, chocolade, tabak en vanille terug te vinden. De afdronk is zacht en prettig met een vleugje vanille. De Malbec is heerlijk bij gegrild vlees of wildgerechten.
Toch liever op zoek naar een rode wijn met een kruidige toon?
Kies dan voor Salentein Numina Petit Verdot. Een kruidige en muntachtige paarsrode wijn met hinten van laurier, zoethout en bessen. Een wijn dat goed past bij oude kazen en wildgerechten.
Of kies voor een wijn met een lange rijpingsperiode. De Salentein Primus Malbec is een complexe wijn die maar liefst 19 maanden heeft gerijpt in Franse eiken vaten en 1 jaar op fles. De wijn heeft aroma’s van pruimen, vanille, tabak en zwarte bessen. De druiven worden met de hand geplukt voordat ze licht gekneusd en gefermenteerd worden. De wijn heeft een zwart paarse kleur en een volle ronde smaak. Deze rode wijn past bij diverse vleesgerechten en kaassoorten. Kortom, een zeer bijzonder en complexe wijn die zeker in de smaak zal vallen!

Bestel gemakkelijk Bodega Salentein wijn

Heb jij de juiste Bodegas Salentein wijn gevonden op onze website? Bij Wijnservice kun je gemakkelijk online wijn bestellen. Kies je voor een fles of toch liever voor een doos van 6 flessen? Je kunt bij ons gemakkelijk Salentein wijn bestellen. Voeg de gewenste artikelen toe aan je winkelwagen met slechts één druk op de knop. Bij een bedrag boven de 50 euro verzenden we je bestelling gratis!
Met een klantenaccount profiteer je nog een van extra korting tot wel 20%! Word vandaag nog klant en geniet meteen van de extra korting.
Wij bieden de laagste prijsgarantie. Wij willen dat je de scherpste prijs betaalt voor de wijnen die je bij ons koopt.