Pardon, voel je niet meteen aangesproken. Misschien ben je helemaal niet te zwaar maar laat je conditie wel alsnog te wensen over. Daar kun je iets aan doen. 

Ja, hallo, wij hebben makkelijk praten! Hebben wij enig idee hoe druk jouw werkleven is en hoe groot de behoefte aan ontspanning in jouw vrije tijd? Dan komt sporten echt niet meer aan de orde, hoor!

Nee, daar hebben we wel begrip voor. Maar toch zit je geestelijk beter in je vel wanneer je je lichamelijk goed voelt. Je bent energieker, hebt het gevoel dat je werkelijk alles aan kunt en dat is misschien ook wel zo. En je zult zien dat inspanning en ontspanning heel goed met elkaar samen kunnen gaan. Het gaat ook om de voldoening die sporten geeft. Je hoeft er echt niet bij te lopen als een bodybuilder, maar wel lekker fit zijn en goed voor je lichaam zorgen.

Hoe wij dat precies voor ons zien? Nou, wat een leuke vraag. Daar zullen we dan eens uitgebreid bij stil gaan staan. Bekijk daarom eens naar de volgende opties.

Eropuit gaan

En nee, je hoeft niet gelijk een wandeltocht naar Oostenrijk of verder te gaan plannen. Een keer een paar blokjes om gaan op momenten dat je normaliter jezelf op je bank neerploft kan al veel helpen. Of grotere afstanden als je dat liever wilt. Pak zelfs de auto om naar een nog mooier wandelgebied te gaan. Neem eventueel je fiets mee. Hardlopen, joggen en mountainbiken zijn hartstikke enerverende manieren om aan voldoende lichaamsbeweging te komen. Laat die kansen dan ook niet onbenut!

Kleine momentjes pakken

In principe hebben we het hier over hetzelfde als in de vorige alinea, maar dan op momenten dat je wel ergens mee bezig bent. Al is dat maar pauze houden op je werk of school. Gebruik die lege momentjes, vul ze op met een ritje in de benenwagen. En nee, dat hoeven geen grote afstanden te zijn, zolang je maar een beetje in beweging bent. Je raakt er energieker door en bent ook mentaal beter in staat om welke koe dan ook bij de horens te vatten.

Gezond eten

Nee, je hebt gelijk, we zijn je moeder niet – tenzij onze dochters dit lezen, natuurlijk. Anderzijds kunnen we je van harte aanbevelen goed op je voedingspatroon te letten. Snacken mag wel eens een keertje, maar wissel dat ook altijd af met gezondere alternatieven.

Trainen waar en wanneer het jou uitkomt

Tja, naar buiten gaan in de regen of wanneer de zon juist veel te hoog staat is geen pretje. Dat is bovendien niet goed voor je gezondheid. In plaats daarvan kun je ook thuis de nodige oefeningen doen. Die maak je nog uitdagender door een zogeheten weerstandsband toe te passen. Hiermee maak je jouw bewegingen nog moeilijker, wat dus een grotere uitdaging inhoudt. Zo kun jij het niveau van al je oefeningen steeds verder opvoeren! Een weerstandsband is in diverse kleuren en sterktes verkrijgbaar.