Werken als mantelzorger vereist tijd, energie en toewijding. Het is een nobel streven, maar het kan ook voor heel wat druk op jouw thuis- en werksituatie zorgen. Het is daarom belangrijk om een goede balans te vinden voor het werk als mantelzorger, in combinatie met jouw huidige baan. In dit artikel lees een aantal handige tips over hoe je mantelzorg kunt combineren met jouw werk.

Ga in overleg met jouw werkgever

Je staat er niet alleen voor. Zorg ervoor dat je in gesprek gaat met jouw werkgever en leg jouw situatie uit. Samen kunnen jullie kijken naar de beste optie voor jouw huidige situatie. Wellicht is mogelijk om later te starten, eerder te stoppen of flexibele uren te werken. Het is belangrijk dat jouw werkgever op de hoogte is van jouw situatie. Er kan zo rekening gehouden worden met je en zo kan er samen naar creatieve oplossingen gezocht worden. Zorgservice Brabant kan jou helpen met gesprekstechnieken om dit onderwerp aan te kaarten bij jouw werkgever.

Thuiswerken

Een goede combinatie van mantelzorg en werk, is door thuis te werken. Bekijk wat de mogelijkheden zijn voor jouw werksituatie. Is het mogelijk om, een deel van, de werkzaamheden thuis uit te voeren? Dan kan dit voor net wat meer flexibiliteit zorgen. Ook kun je natuurlijk bewust zoeken naar een andere functie waardoor je compleet thuis kunt werken. Je hebt dan zelf jouw werkzame uren in de hand en dit kan voor meer speling op een dag zorgen.

Werken in de avonduren

Verleen jij voornamelijk zorg overdag? Bekijk dan wat jouw mogelijkheden zijn om in de avonduren te werken. Als zelfstandig ondernemer kun je veelal zelf je uren bepalen en wellicht is het ook mogelijk via jouw huidige werkgever. Door op een apart moment van de dag te kunnen werken, kun jij alsnog jouw volledige focus op jouw werk en mantelzorg bieden.

Je kunt als mantelzorger nog altijd actief blijven werken. Het vergt enige aanpassing en flexibiliteit, maar dat hoeft geen effect te hebben op jouw werkzame uren. Ga in gesprek met jouw werkgever en bekijk wat de mogelijkheden zijn. Ook Zorgservice Brabant helpt je graag met denken in mogelijkheden om unieke oplossingen te vinden voor jouw situatie.