Voor mensen op leeftijd is het tegenwoordig lastig om zelf naar de douche te gaan of een bad te nemen zonder dat ze daar hulp in krijgen. Natuurlijk hebben ze mantelverzorgers of andere mensen die voor hen zorgen, maar we kunnen ons ook voorstellen dat zij ook iets zelf kunnen doen. Daarom is deze blog helemaal gericht op de mensen op leeftijd die niet meer zo flexibel zijn als vroeger. Wij geven u tips zodat u zichzelf kan schoonmaken zonder problemen.

Gebruik parfumvrije producten en schoon water

Het is belangrijk dat u zichzelf goed verzorgt, zelfs als niemand dat even voor u kan doen. Daarom is het van belang om producten in huis te hebben die parfumvrij zijn. Producten met parfum erin verwerkt, kunnen ervoor zorgen dat u last krijgt van uw huid of een allergische reactie kunt krijgen. Dit wilt u zoveel mogelijk voorkomen. Er zijn verschillende websites die producten zoals handschoenen met een sopje verkopen. Daarbij is het ook belangrijk dat u schoon water gebruikt voor het reinigen van uw lichaam. We geven daarbij de tip om lauw water te nemen tijdens het reinigen, omdat dit de meest effectieve manier is om uw lichaam schoon te maken.

Desinfectie product is uw beste vriend

In deze tijd van corona is het nog extra belangrijk om uw handen te reinigen voor bacteriën. Maar niet alle zepen op uw aanrecht kunnen die bacteriën goed bestrijden. Daarom raden wij het u zeer aan om desinfectie producten te kopen of te laten bestellen door uw verzorger. Dit wordt namelijk uw beste vriend als het gaat om een goede reiniging. De desinfectie zorgt er voor dat alle bacteriën, ook die u niet met het blote oog kunt zien, grondig worden bestrijdt zodat u zonder enige klachten ze overneemt in uw lichaam. Ook handig: gebruik nitril handschoenen om uw handen te beschermen tegen bacteriën en ongedierte.

Wij snappen ook als u niet meer zo vitaal bent, u hulp nodig heeft. Maar het zijn de kleine dingen die u zelf nog kan doen waardoor u zich beter voelt en ook niet meer afhankelijk. Houd nog even vol en maak u zelf regelmatig schoon.