Voor menig aantal mensen geldt dat ze vele jaren na elkaar overbelast zijn. Wanneer dat het geval is, is het vaak slechts een kwestie van tijd voordat er allerhande fysieke en mentale klachten zullen ontstaan. Dit betekent concreet dat deze mensen last kunnen krijgen van bijvoorbeeld extreme vermoeidheid, maar ook van bijvoorbeeld prikkelbaarheid en vergeetachtigheid. Ook een slechte concentratie is een probleem dat zich bij deze doelgroep steeds vaker blijkt te stellen. Wanneer je, je in een dergelijke fase bevindt is er slechts nog maar één kleine extra prikkel nodig om ervoor te zorgen dat je in een burn out terecht komt. Ben jij ook benieuwd naar wat nu precies de belangrijkste burn out symptomen zijn? Dan is het de moeite waard om snel verder te lezen!

Hoe kan je een burn out eenvoudig herkennen?

Voor mensen die geconfronteerd worden met burn out gerelateerde klachten geldt dat zij zich in eerste instantie erg gespannen en ook wat onrustig zullen voelen. Men zal dan ook als een berg opzien tegen niet alleen het werk dat moet gebeuren, maar ook tegen de andere verplichtingen. Bovendien ervaren het merendeel van deze mensen ook een gevoel alsof ze in een te hoge versnelling hun leven aan het leven zijn. Voor mensen met een burn out geldt dat ze continu het gevoel hebben dat ze van alles moeten doen terwijl er eigenlijk niets echt gebeurt. Vaak resulteert dit in depressieve gevoelens en de nodige huilbuien.

Wat zijn de vaakst voorkomende burn out symptomen?

Steeds vaker komt het voor dat mensen eigenlijk reeds te maken hebben met burn out symptomen zonder dat ze dat goed en wel beseffen. Het zijn ongetwijfeld net deze mensen die als eerste op deze pagina aan zullen belanden. Wat zijn nu namelijk echt de belangrijkste symptomen die kunnen wijzen in de richting van een burn out? Wel, het gaat hierbij concreet om de volgende:

 1. Een constant gevoel van piekeren;
 2. Lichamelijke en geestelijke uitputting;
 3. Een gespannen indruk;
 4. Echt goed uitrusten en je lichaam opladen lukt niet meer;
 5. Je ondervindt behoorlijke slaapproblemen;
 6. Je hebt het gevoel nergens meer aan toe te komen;
 7. Gevoelens die neigen in de richting van incompetentie en falen;
 8. Cynisme;

De bovenstaande burn out symptomen zijn in principe allemaal mentaal gerelateerd. Dit gezegd hebbende is het zo dat deze aandoening lang niet alleen maar mentale aandoeningen met zich meebrengt. Het is dan ook zo dat er ook zeker sprake is van fysieke symptomen. Deze gaan we bespreken in het stukje dat je hieronder terug kan vinden.

Van welke lichamelijke klachten kan er sprake zijn bij een burn out?

Zoals hierboven reeds aangegeven is het zo dat er niet alleen maar sprake is van mentale burn out symptomen. Daarnaast is het dan ook zo dat je ook altijd rekening zal moeten houden met bepaalde fysieke ongemakken. Enkele vaak voorkomende ongemakken op dit vlak zijn de volgende:

 1. Hoofdpijn;
 2. Pijn aan de maag en misselijkheid;
 3. Hartkloppingen;
 4. Een gevoel van duizeligheid;
 5. Een benauwd gevoel, soms zelfs met hyperventileren;

Komen de hierboven aangehaalde symptomen jou best wel bekend voor? Dan zal je al snel tot de conclusie komen dat ook jij mogelijks geconfronteerd kan worden met een burn out. Ga naar www.charlottelabee.com om te leren welke stappen je kan kan zetten om jezelf weer in balans te brengen.