In 2021 neemt de vraag naar trapliften in Nederland flink toe. Dat heeft te maken met de trend dat ouderen langer thuis willen en kunnen wonen. Ook innovatie in deze markt maakt het mogelijk dat steeds meer senioren kiezen voor een stoellift in huis. De nieuwe modellen zien er beter en minimalistischer uit en zijn erg veilig. Het gemak is hoog en ze kunnen worden gemonteerd op praktisch elk type trap. Of u nu een rechte trap of een trap met bochten heeft. In dit artikel vertellen we je meer over dit mooie product.

Langer thuis wonen

Wilt u langer van uw eigen woning genieten? Dan is een stoellift een ideale oplossing. Met zo’n traplift kunt u namelijk eenvoudig van beneden naar boven gaan. Bijvoorbeeld om te slapen of om naar de badkamer te gaan. Het voordeel hiervan is dat u niet naar een verzorgingstehuis of serviceflat hoeft te verhuizen. Uw familie kan nog gewoon in uw eigen huis op visite komen, wat natuurlijk extra vertrouwd zal blijven aanvoelen. Het alternatief is dat u volledig beneden gaat wonen. Alles op 1 verdieping. Dat kan een oplossing zijn als hiervoor voldoende ruimte is. Toch kan een traplift ook dan een hele mooie aanvulling zijn. Zeker ook wanneer u niet alleen woont maar nog een partner heeft die wel volledig mobiel is. Zo kunt u samen nog lang van uw eigen woning genieten zonder aanvullende zorg.

Welke soorten trapliften zijn er?

Wanneer u op zoek bent naar een oplossing voor uw woning dan zult u al snel ontdekken dat er verschillende mogelijkheden zijn. Onder andere van de merken Otolift, Handicare, Stannah, ThyssenKrupp en Triwa. Veel is afhankelijk van het type trap en uw budget. Hieronder sommen we in het kort de meest voorkomende systemen op:

  • Rechte traplift
  • Traplift met bocht
  • Traplift voor wenteltrap
  • Traplift voor buiten
  • Plateaulift

Welke lift heb ik nodig?

Voor een normale trap kunt u kiezen voor een rechte traplift of een lift met bocht. De adviseur komt gratis thuis om de trap in te meten en bespreekt de mogelijkheden. U kunt kiezen voor verschillende opties voor de stoel zelf. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een luxe voetensteun of een mooie stoffen bekleding. Dit soort extra’s zullen de prijs ook opvoeren waardoor de kosten van de traplift uiteindelijk wat hoger zullen uitvallen. Wanneer u buiten een trap op moet dan ontkomt u niet aan een lift voor buiten. Dit zijn robuuste en weerbestendige modellen met een hoger prijskaartje.