Schade aan het gehoor kan bij iedereen voorkomen. Dat komt omdat schade aan het gehoor ook op verschillende manieren kan ontstaan. Toch betekent deze schade niet direct dat dit niet meer opgelost kan worden. Er zijn namelijk nog verschillende manieren om er achter te komen welke schade er is en hoe deze eventueel verholpen kan worden. In deze tekst kijken we daarom naar verschillende manieren waarop we kunnen testen welk probleem zich aan het gehoor voordoet en of er nog mogelijkheden zijn om deze op te lossen.

Wat is een gehoorprobleem?

Gehoorproblemen is een verzamelwoord voor allerlei problemen die zich afspelen in en rondom het gehoor. Deze kunnen op een hele hoop verschillende manieren ontstaan. Bijvoorbeeld door harde geluiden op een concert of festival, maar ook gewoon wanneer iemand ouder wordt is het mogelijk dat het gehoor achteruit kan gaan. Wanneer iemand merkt dat het gehoor achteruit gaat, is het een goed idee om te testen wat het probleem aan het gehoor precies is. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt er voor kiezen om een audicien te bezoeken welke een test uitvoert, maar je kunt ook een online hoortest uitvoeren. Een online hoortest is een test die je via verschillende sites kunt uitvoeren. Hierdoor kom je er al snel achter welk probleem er zich afspeelt in het gehoor. Je kunt er dan voor kiezen om een vervolgstap te ondernemen. Het voordeel aan een online hoortest is dat je deze gewoon vanuit huis kunt uitvoeren. Je hoeft hiervoor niet speciaal een afspraak te maken bij een audicien om de test uit te laten voeren, maar kunt deze gewoon vanuit huis doen. Vervolgens kun ej alsnog een afspraak maken bij een audicien om te kijken voor een oplossing.

Een gehoorapparaat

De oplossing kan namelijk komen in de vorm van een gehoorapparaat of hoortoestel. Dat is een klein apparaatje wat geplaatst wordt in de buurt van het oor. Dit kan in het oor, maar bijvoorbeeld ook ergens in de buurt bij het oor. Het apparaat kan assisteren bij het gehoor en er dus voor zorgen dat iemand weer veel beter kan horen. In sommige gevallen lukt het door het hoortoestel zelfs weer om het gehoor in zijn geheel te herstellen. Welk hoortoestel het beste bij jou past is dus iets wat je het beste kunt uitzoeken gezamenlijk met de audicien. De ideale manier om het gehoor te herstellen.