Dat het drinken van water gezond is, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Het is beter dan frisdranken die je tanden aantasten en veel calorieën bevatten. In Nederland kun je water zo uit de kraan drinken, maar er is ook mineraalwater en bronwater te koop in de supermarkten. Wat is nou het verschil en wat kun je het best drinken? In dit artikel vertellen we je er alles over

Kraanwater

Het kraanwater in Nederland is heel goed drinkbaar. Het is een goedkope manier om water te drinken, want voor één euro per jaar kun je al anderhalve liter water per dag drinken. Daarnaast is kraanwater veel beter voor het milieu dan bronwater of mineraalwater in flessen. Met flessenwater belast je het milieu en ben je ook nog eens zo’n honderdvijftig keer duurder uit. Daarnaast bevat kraanwater kalk, wat goed is voor de gezondheid. Wel kan kalk kalkaanslag veroorzaken, maar dit voorkom je door een waterfilter van Soft Water Systems te plaatsen.

Bronwater

Bronwater is water dat wordt gewonnen uit natuurlijke of onderaardse bronnen. Dit water belandt puur in de fles en wordt dus verder niet behandeld of gezuiverd. In sommige gevallen wordt het bronwater zelfs gewonnen uit dezelfde laag in de grond als kraanwater. Wel is bronwater veel duurder dan kraanwater. 

Mineraalwater

Kraanwater moet voldoen aan bepaalde eisen waar mineraalwater niet aan hoeft te voldoen. Daardoor kan het voorkomen dat mineraalwater erg zout is. Als er meer dan 0,02 gram zout per 100 ml in het mineraalwater zit, bevat het water meer zout dan het gemiddelde kraanwater. Teveel zout is niet goed voor je gezondheid, dus is het beter om kraanwater te drinken. Zo weet je zeker dat je niet onnodig veel zout binnenkrijgt door het drinken van water. 

Koolzuurhoudend water

Dan kun je in supermarkten vaak ook nog water met prik aanschaffen. Dit water is door het toegevoegde koolzuur iets zuurder dan plat water. Dit kan geen kwaad voor je gebit, dus je kunt koolzuurhoudend water prima elke dag drinken. Als je aan het milieu en aan je portemonnee denkt, is het nog altijd de slimste keuze om gewoon kraanwater te drinken.