Iedereen houdt er wel van om lekker op vakantie te gaan, lekker naar de zon of blijf je toch liever hier in Nederland. Dit is natuurlijk bij iedereen verschillend, maar heb je ooit nagedacht om een bezoekje te brengen aan Klein Curaçao? Dit is een klein eiland met een geschiedenis wat niemand echt weet, ook kan je daar even helemaal niks doen en lekker relaxen aan het water. Het eiland is dan ook een stuk kleiner dan Curaçao zelf. Er staat een schip wat misschien wel langer dan 30 jaar geleden is aangespoeld, dit komt omdat er geen vuurtoren was en de kapitein van het schip het eiland niet had gezien. Zo heeft het ook een stuk mysterie wat veel mensen heel interessant vinden. 

Het boeken naar Klein Curaçao

Ook is het net als de ABC-eilanden van Nederland erg tropisch, blauwe zee, wit zand en een zonnetje waar je in kan bakken. Het eiland kan je alleen bezoeken met de boot, je zou dan met een groep op de boot gaan zitten die jouw er naar toe brengt. Zo kan je ook kiezen uit verschillende boten, dit heeft te maken met hoe luxe de boot is, hoeveel man erop kunnen en de kwaliteit van de service. Dit vinden veel mensen erg belangrijk en betalen er dan ook graag meer voor. Ook bieden veel hotels het aan als je daar in een resort zit. Een trip naar Klein Curaçao is dan ook een dag trip waar je volledig wordt, ontzorgt van al het gedoe wat je niet zelf hoeft te regelen. Dit geeft voor veel mensen rust, dat is uiteraard wat je ook zoekt als je op vakantie gaat. Vooral als het zonvakanties zijn. Lekker genieten van de zon met een lekker koud drankje of een ijsje. Vooral als je op een eiland zit is het leuk als je een dagje weg kan er vanaf en zo een ander eiland kan bezoeken. Ook kan je daar duiken. Zo kan je met dolfijnen zwemmen en met wilde zeeschildpadden zwemmen. Deze dieren zwemmen dan ook in het wild en worden niet in gevangenschap gehouden. Dit is erg belangrijk voor veel mensen. Het hebben van dieren in gevangenschap is ook helemaal niet goed voor de dieren zelf. Vooral als het gaat om diersoorten die dreigen uit te sterven. Dit is erg belangrijk om er extra aandacht aan te geven. 

De grote van het eiland

Het eiland ligt zelf maar 25 kilometer van Curaçao zelf en is z’n 2 vierkante kilometer groot. Zo kan je met je geliefde of familie, vrienden een leuk dagje weg gaan. Veel mensen vinden het erg duur, dit komt omdat zij zich alleen verheugen op het bezoeken van het eiland. Maar ook de boottocht zelf is heel mooi. Over de blauwe oceaan.