Het verplaatsen van spullen is vaak een hoop gedoe, ook kan het voorkomen dat er spullen kapot gaan. Dit komt vaak omdat het niet goed is ingepakt. Meestal als het in dozen wordt ingepakt is de kans groot dat dozen op elkaar worden gestapeld. Dit kan ervoor zorgen dat producten kapot gaan, vooral als je het niet inpakt met bijvoorbeeld bubbeltjes plastic. Met bubbeltjesplastic heb je namelijk veel minder kans dat iets kapot gaan. Daarom verplaatsen mensen spullen met bubbeltjesplastic. Je hebt nog veel meer opties om iets te verplaatsen waar het niet kapot kan gaan. Denk hierbij aan handdoeken, papier en nog veel meer. Er zijn dus genoeg opties om dit goed te doen, het is namelijk zonde als je dit niet goed doet. Vooral breekbare spullen zijn heel erg gevoelig hiervoor, daarom moet je hier goed opletten. Bubbeltjesplastic is erg goedkoop daarom is het een goede manier van veilig spullen verplaatsen. Ook vinden veel kinderen het leuk om dit kapot te maken, ze vinden namelijk vaak het geluid ervan leuk. Zorg er daarom voor dat ze het alleen mogen kapot maken als het is verplaatst is. Anders heeft het namelijk geen zin meer dan het kapot is. Er zit namelijk lucht in het plastic. Dit zorgt ervoor dat er een bubbel ontstaat. Daarom heet het bubbeltjesplastic. 

Veel minder risico

Als het bubbeltjesplastic niet kapot is, geeft het veel bescherming. Een andere benaming voor bubbeltjesplastic is noppenfolie, dit is bij iedereen wel een bekend woord. Iedereen heeft dit namelijk wel een keer gebruikt en vooral als je vaak iets moet verplaatsen maak je hier gebruik van. Vaak zie je dat grote verhuis partijen hier veel mee te maken hebben, ze laten alle goederen inpakken met bubbeltjesplastic. Hiermee verkleinen ze het risico dat het kapot gaat. Je hebt namelijk hele dure vazen of glazen die niet kapot mogen. En zo heb je nog veel meer van dit soort producten die niet kapot mogen gaan. Dit komt omdat het heel erg duur is of dat er een speciale waarde aan zit, dit kan een erfenis zijn of iets anders. Dan ligt dit natuurlijk heel erg gevoelig en zo moet je ervoor zorgen dat er niks kapot gaat. Alleen ook met bubbeltjesplastic  kan er natuurlijk iets kapot gaan. Het risico is wel een stuk lager natuurlijk alleen nooit 100% zonder risico. Daarom moet je altijd rekening houden dat er iets kapot kan gaan. Alleen probeer het wel altijd zo goed mogelijk in te pakken. Als je dit namelijk doet dan gaat het vaak goed. En dit wil je natuurlijk als je iets gaat verplaatsen. Natuurlijk hoef je niet bij alles het te gebruiken. Als je namelijk iets van de keuken naar de eettafel gaat verplaatsen. Hoeft dit natuurlijk niet, het ligt dus vooral aan de afstand en waar het heen moet.