Iedereen is er wel bekend mee, folie, onder folie heb je veel verschillende soorten. De bekendere onder ons is toch echt normale folie, slagers folie en aluminiumfolie. Ook zijn er veel verschillende soorten merken dat je kan kopen. Zo zijn er A merken die gemaakt worden, de meeste mensen zijn toch bekend met het huismerk. Het hebben van goede noppenfolie is van belang, noppenfolie is een onderdeel van bubbeltjesplastic. Het zorgt er namelijk voor dat alles goed zit. De producten van bijvoorbeeld glas goed verpakt kunnen worden zodat het tegen een stootje kan. Het gebruik ervan is heel simpel, zo kan je een stuk kopen om ervoor te zorgen dat je het goed kan inpakken. Zo zijn er ook veel verschillende maten te koop. Vooral voor bijvoorbeeld verhuisbedrijven is dat heel gemakkelijk. Denk bijvoorbeeld aan het verplaatsen van een houten tafel. Je wilt dan niet dat je iets beschadigd. Daarom zie je vaak terug dat medewerkers van het verhuisbedrijf de hoeken afplakken met noppenfolie. Maar dit wordt niet alleen met houten tafels gedaan. Alles wat een scherpe punt heeft of snel breekbaar is wordt het bij gedaan. Dit kunnen dus ook vazen zijn of andere glas beeldjes.

Ook wel bekend als bubbeltjesplastic

In de volksmond wordt noppenfolie ook wel bubbeltjesplastic genoemd, dit komt omdat het folie is gemaakt door middel van lucht. Een soort kleine kussentjes met lucht erin, dit kunnen ook verschillende maten zijn. Zowel kleine kussentjes die je bijvoorbeeld krijgt als je een bureaustoel besteld. Bij andere producten zoals bijvoorbeeld een tv zijn het vaak grotere kussens. Zo kan je een product goed beschermen voor het transporteren ervan, dit komt vooral doordat het vaak over de hele wereld moet. Het gaat op een vracht met veel containers. Ook kan het zijn dat luxe producten met een vliegtuig gaan. Dit zie je alleen veel minder omdat deze manier van transporteren erg duur is. Het wordt veel gebruikt omdat ze zeker willen zijn van een goede bescherming van het product. Hier zorg dan ook het bedrijf voor. 

Goed verpakken

Dit doen ze omdat ze zo willen proberen om er voor te zorgen dat je nog eens daar wat besteld. Dit is erg belangrijk zodat ze een bepaalde relatie kunnen opbouwen met de klant en zo ervoor zorgen dat er nog meer orders worden geplaatst. Het hoeft niet alleen financieel belangrijk zijn. Zo kan het bijvoorbeeld ook zijn dat het een erfstuk kan zijn van iemand. Zo kan je bijvoorbeeld beelden laten maken met het as van een overleden dierbare erin. Vooral zulke beelden zijn erg belangrijk voor de mensen. Het is dan ook niet de bedoeling dat je het sloopt. Veel mensen vervoeren het dan toch liever zelf dan dat ze het uit handen geven aan een bedrijf.