RPA is voor veel mensen niet een bekende afkorting, het staat namelijk voor robotic process automation. Robots worden natuurlijk steeds populairder in de wereld, veel bedrijven zijn ook bezig om hun bedrijf te verbeteren met robots. Door het gebruik van robots kan er namelijk veel meer geproduceerd worden, ook kan een robot nooit ziek worden. Hierdoor heb je nooit meer het probleem dat een dag niet goed kan gaan omdat je te weinig personeel hebt.

Je ziet dat steeds meer in bijvoorbeeld fabrieken en andere magazijn/ grote opslagplaatsen wordt gewerkt met robots. Het maken van deze robots zijn daarom ook erg handig, voor veel bedrijven kan het goed van toepassing komen. Zo kan het bijvoorbeeld veel tijd besparen, want tijd is geld zeggen ze. Deze techniek wordt veel toegepast in een bedrijf dat zich wilt automatiseren. Vooral in fabrieken is dit iets wat heel erg speelt. Het personeel dat daar veel rondloopt gaat worden vervangen door robots. Natuurlijk gaat niet al het persoon weg. Alleen wel het grootste gedeelte. Een robot kan namelijk bijna de hele dag werken zonder pauzes. Een mens kan dit natuurlijk niet. Het mooie van RPA is dat het nog een nieuwe markt is. 

Wat kan RPA betekenen in de toekomst

Hierdoor gaat erg nog veel gebeuren in de toekomst, veel ontwikkelingen gaan veel mensen verbazen. Vooral ouderen mensen gaan dit niet kunnen beseffen. Dit komt omdat er heel hard gewerkt wordt aan al deze techniek. En veel mensen zijn van mening dat robots de toekomst zijn, daarom zijn bedrijven hier ook erg geïnteresseerd in. Ook geeft voor veel bedrijven een nieuwe kans om zo te groeien in een nieuwe markt. Het gaat zo snel vanwege dat de laatste paar jaar wordt gekeken en vooral gekeken door grote bedrijven hoe zij hun bedrijf goed mogelijk kunnen laten functioneren. Ook wordt er gekeken naar hoe het zo min mogelijk geld gaat kosten. 

Het is namelijk nogal een investering, maar als je 300 man in dienst hebt die je vervolgens door gebruikt van die machines niet meer hoeft te betalen telt het snel op. Een voorbeeld wat het nu precies is, denk bijvoorbeeld aan een chatbot. Een robot software die je over de hele wereld kan verkopen aan bedrijven voor de online website. Dit zijn bots die jou vaak rechts onder in je beeld willen helpen als je vragen hebt. Dit zorgt ervoor dat je niet meer hoeft te bellen waardoor die mensen ook niet meer hoeven om te nemen. Dit zorgt ervoor dat er bepaalde functies wegvallen. Hierdoor gaan er natuurlijk ook banen verdwijnen. Dit is wel vervelend voor de mensen die dan geen baan meer hebben. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de toekomst voor veel mensen. Zo kun je het misschien al voorkomen.