Met een steeds drukkere routine is het opzij zetten van stress en het vinden van manieren om dagelijks te ontspannen een van de geheimen voor het handhaven van een gezond en evenwichtig leven. In die zin is een jacuzzi een uitstekende optie om een wellness gevoel te bevorderen.

Het voornaamste doel van deze apparatuur is de ontspanning van het lichaam te bevorderen. De combinatie van warm en koud water uit de jets is ideaal om de spieren van het lichaam te verkwikken. De regelbare intensiteit van de waterafvoer is ook een factor die deze totale ontspanning mogelijk maakt. De jacuzzi is een uitstekende aanvulling op een zwembad. Hij kan binnen of buiten een ruimte worden geïnstalleerd, zodat hij het hele jaar door kan worden gebruikt.

1. Ontspanning van de spieren

De therapeutische voordelen van de jacuzzi zijn reeds bekend in de geneeskunde. Het belangrijkste is het herstel en de ontspanning van de spieren, vooral in geval van lichte trauma’s, verstuikingen en kneuzingen.

Daarom wordt de jacuzzi vaak gebruikt door sporters. De waterstralen zorgen voor een verhoogde bloeddoorstroming, waardoor de bloedsomloop efficiënter wordt en de pijn dus vermindert.

2. Het comfort van een Spa bij u thuis

Met een jacuzzi thuis hoeft u niet langer naar een SPA om te ontspannen en te ontstressen. Het hele jacuzzi systeem is hiervoor ontworpen en u kunt de effecten van de apparatuur versterken met het gebruik van etherische oliën.

Het comfort van een jacuzzi houdt ook rechtstreeks verband met de ergonomie en het ontwerp van de uitrusting, in tegenstelling tot gewone badkuipen en zwembaden die niet met dezelfde zorg zijn vervaardigd.

3. Verbetering van het immuunsysteem

De jacuzzi helpt ook het immuunsysteem. Door de bloedsomloop te stimuleren, wordt namelijk de circulatie van witte bloedcellen bevorderd, waardoor het lymfestelsel in het organisme efficiënter werkt en gifstoffen worden geëlimineerd.

De jacuzzi verhoogt niet alleen de immuunrespons van het lichaam, maar is ook een goede bondgenoot bij de behandeling van griep, vooral om de luchtwegen te helpen ontlasten, dankzij de hete stoom in het water.

4. Ontspanning en welzijn

Een jacuzzi thuis is ook synoniem met ontspanning en welzijn, want het bad kan in de buitenruimte van het huis worden geïnstalleerd, en is niet beperkt tot de badkamer. Doordat de jacuzzi plaats biedt aan meer mensen, is hij ook meer uitnodigend voor momenten van ontspanning.

Bovendien kan de jacuzzi zowel in de zomer als in de winter worden gebruikt, aangezien hij beschikt over een waterverwarmingssysteem, in tegenstelling tot zwembaden die meestal alleen koud water gebruiken. Als u dus wilt genieten van alle voordelen die deze apparatuur biedt, zoek dan de beste jacuzzi van Elite Wellness voor u uit.