Oops! Je hebt je sleutel in het slot laten zitten en bent er per ongeluk tegenaan lopen en nu is je sleutel geknapt. Wat moet je nu doen? Gelukkig zijn er tal van verschillende mogelijkheden die jou kunnen helpen bij het repareren van een afgebroken sleutel. Wel moeten we je direct uit de droom helpen, want het kan ook heel goed zijn, dat deze trucs niet voldoende zijn en je uiteindelijk toch een Slotenmaker in Hilversum moet bellen die jou verder helpt om je huis weer binnen te kunnen. Maar voor het daadwerkelijk zover is, hebben we eerst een aantal tips voor je, die jou helpen met het kunnen verwijderen met een afgebroken sleutel.

Gebruik secondelijm

Wellicht heb je wel eens van deze truc gehoord, maar toch blijft deze ontzettend effectief. Vooral wanneer je sleutel nog een stukje uitsteekt, kan dit het verschil maken tussen het wel of niet hoeven inschakelen van een Slotenmaker in Hilversum. De kosten voor een Slotenmaker in Hilversum kunnen namelijk flink in de papieren lopen, iets waar uiteraard niemand op zit te wachten. Met deze truc doe je wat secondenlijm om het achtergebleven deel van de sleutel. Doe het wel voorzichtig, want teveel lijm zorgt ervoor dat je dit stuk vastlijm aan het deel waar je sleutel inzit. Druk hier vervolgens het andere stuk van de sleutel tegenaan en probeer hem er nu voorzichtig uit te trekken. Lukt dit niet, probeer dan de boel niet te forceren.

Gebruik een tang

Wanneer je sleutel nog een stukje uitsteekt, dan kun je het geluk hebben dat je deze eenvoudig kunt pakken met een tang. Heb jij een tang in huis, dan is het dus verstandig om deze er zo snel mogelijk bij te halen. Met deze tang kun je namelijk het uitsteeksel eenvoudig vastpakken indien groot genoeg en er vervolgens uittrekken. Lukt dit niet, dan zal je toch zijn veroordeeld tot het bellen van een slotenmaker. Let hierbij wel op, dat je niet de eerste beste slotenmaker opbelt, maar goed kijkt. Woon je in de buurt van Amsterdam, dan vind je op https://quickblue.nl/slotenmaker-amsterdam/ een slotenmaker die volledig betrouwbaar is en waar je niet bang hoeft te zijn voor een torenhoge rekening. Uiteraard kan het wel zijn, dat wanneer het in de avond of het weekend gebeurt een extra toeslag wordt gerekend, maar zaken zoals torenhoge voorrijkosten zal je bij deze partij absoluut niet aantreffen.

Met een magneet

De kans dat je een magneet in huis hebt liggen is natuurlijk niet zo groot als dat er een tang aanwezig is in je gereedschapskoffer. Toch kan het, voor de mensen die dit wel hebben een goede manier zijn om een afgebroken sleutel uit het slot te kunnen verwijderen. Het is dus zeker het proberen waard. Mocht je er nu geen één hebben, dan is er wellicht eentje kopen een goede manier om de kosten van een dure slotenmaker te kunnen voorkomen. Lukt het hier niet mee, dan is het uiteraard jammer, maar heb je er wel alles zelf aan gedaan om het probleem te kunnen verhelpen.