Veel mensen slikken een voedingssupplement om de opname van vitamines en mineralen te vergroten. In principe voorziet een gevarieerde en gezonde voeding in alles wat je nodig hebt. Toch kan het zijn dat je soms wel wat extra’s kunt gebruiken of dat je van bepaalde stoffen te weinig binnenkrijgt met jouw eetpatroon. Dan kan een voedingssupplement een oplossing zijn. Steeds meer mensen maken gebruik van Quercetine 500 mg als aanvulling. En dat is niet zo gek, want deze antioxidant is een echte powerbooster voor je lijf op allerlei vlakken. Wil jij weten hoe dat kan en wat het voor jou kan betekenen? Lees dan dit artikel en doe er je voordeel mee. Zo ga jij met de beste weerstand het winterseizoen in.

Wat doet Quercetine?

Quercetine 500 mg werkt op allerlei manieren om jouw lijf in optimale conditie te brengen. Het is ook wel bekend als vitamine P. Het is een product dat veel in groente en fruit te vinden is. Makkelijk om zelf binnen te krijgen zou je denken. Toch is dat vaak niet het geval. De krachtige antioxidant zit vooral in de schil van de meeste producten en dat maakt dat je er vaak weinig van binnenkrijgt als je de schil niet mee opeet. Verder lost het op in water en dat verklaart waarom veel gekookte groente de vitamine verliezen. Je giet het letterlijk met het water weg. Door groente te stomen of roerbakken krijg je al meer ervan binnen. Toch kunnen veel mensen wel een aanvulling gebruiken op hun dagelijkse dosis.

Quercetine 500 mg werkt ontstekingsremmend

Van Quercetine 500 mg is bekend dat het een ontstekingsremmende werking heeft. Van nature krijg je via je voeding dagelijks 5 tot 40 mg binnen. Doe je heel goed je best dan kan dat oplopen naar 200 tot 500 mg. Dat is wat je lichaam ook graag ontvangt. Met een supplement van 500 mg zul je ervaren dat, als je last hebt van ontstekingen of klachten als jicht of gewrichtspijn, je klachten kunnen verminderen. Het is echter geen vervanging voor reguliere ontstekingsremmende medicijnen.

Helpt bij vermoeidheid

Verder helpt Quercetine 500 mg bij vermoeidheid. Het kan je helpen om je minder vermoeid te voelen zodat je beter kunt functioneren. Het zorgt ervoor dat je beter kunt presteren en draagt bij aan een hoger concentratievermogen. Het helpt je centrale zenuwstelsel om zijn werk te doen. Dat is erg prettig, want dat stelsel zorgt ervoor dat je hersenen je lichaam op de juiste manier aansturen. 

Quercetine 500 mg ondersteunt immuunsysteem

Tot slot levert Quercetine 500 mg een positieve bijdrage aan het versterken van je immuunsysteem en een gezonde weerstand. Dat maakt je minder vatbaar voor allerlei virussen en infecties. Het is een welkome aanvulling als de zomer ten einde loopt en de herfst zijn intrede doet. Dat is het moment dat veel ziekmakers zich weer kunnen ontwikkelen en vermenigvuldigen. Je kunt het, als je baat hebt bij Quercetine, gerust gedurende een langere periode gebruiken. Als je wilt kun je het ook een tijdje gebruiken en dan een pauze inlassen.