Je kunt een grofvuil container huren. Wanneer je hiervoor kiest, wil je natuurlijk wel duidelijk weten voor jezelf wat je hier allemaal in kunt gooien. In dit artikel lees je wat er allemaal bij het grofvuil mag worden gegooid. Zo heb je duidelijk op een rij wat er wel en niet bij mag worden gegooid. Lees dus zeker even verder om erachter te komen. 

Grofvuil

Er zijn verschillende soorten afval die bij het grofvuil mogen worden weggegooid. Hieronder volgt een lijst met enkele voorbeelden:

  1. Oude meubels: Dit kan bijvoorbeeld zijn oude banken, bedden, tafels, stoelen, kasten en dergelijke.
  2. Elektrische apparaten: Dit kan bijvoorbeeld zijn oude televisies, computers, laptops, koelkasten, wasmachines, drogers en andere elektrische apparaten.
  3. Bouwafval: Dit kan bijvoorbeeld zijn oude deuren, ramen, keukenkastjes, sanitair en andere grote voorwerpen die ontstaan tijdens een verbouwing.
  4. Tuinafval: Dit kan bijvoorbeeld zijn oude takken, bladeren, gras en andere afvalstoffen die voortkomen uit het onderhoud van de tuin.
  5. Fietsen: Oude en onbruikbare fietsen kunnen bij het grofvuil gedaan worden.
  6. Oude kleding en textiel: Dit kan bijvoorbeeld zijn oude kleren, lakens, handdoeken en dergelijke.

Uitzonderingen

Er zijn echter ook een aantal materialen die niet bij het grofvuil mogen worden weggegooid, omdat ze schadelijke stoffen bevatten die de omgeving kunnen vervuilen. Dit zijn bijvoorbeeld batterijen, elektronische apparaten, chemische producten en dergelijke. Deze materialen moeten afzonderlijk van het grofvuil gescheiden worden en op een verantwoorde manier worden afgehandeld. Als je twijfelt of een voorwerp bij het grofvuil mag worden gedaan of niet, kun je altijd contact opnemen met de gemeente of een afvalinzamelingsbedrijf voor meer informatie.

De samenvatting

In samenvatting mag er een breed scala aan afval bij het grofvuil worden weggegooid, zoals oude meubels, elektrische apparaten, bouwafval, tuinafval, fietsen en oude kleding en textiel. Sommige materialen, zoals batterijen en elektronische apparaten, mogen echter niet bij het grofvuil worden gedaan omdat ze schadelijke stoffen bevatten. Als je twijfelt of een voorwerp bij het grofvuil mag worden gedaan of niet, kun je altijd contact opnemen met de gemeente of een afvalinzamelingsbedrijf voor meer informatie.