Als je op het punt staat om een printer aan te schaffen, is het belangrijk om te weten hoe je een printer moet installeren. Het is altijd nodig om een printer te installeren zodat je er gebruik van kunt maken. Veel mensen weten niet precies niet hoe dit moet en dat is ook te begrijpen. Gelukkig vind je in dit artikel meer informatie over hoe je een printer kunt installeren. 

Het installeren van software op je computer

Wanneer je iets wilt uitprinten met de refurbished laserprinter die je gekocht hebt, is het nodig om software op je computer of mobiele telefoon te installeren. Welke software dit precies is, hangt van de gekochte printer af. Je hebt deze software nodig omdat je computer of mobiele telefoon met behulp van de software met de printer kan communiceren. Mocht je een nieuwe printer aangeschaft hebben, dan is het soms niet meer nodig om daarvoor software te installeren. Dat heeft ermee te maken dat veel printers verbonden kunnen worden met het internet. Houd er wel rekening mee dat hier een stabiele internetverbinding voor nodig is.

Het plaatsen van cartridges

Als je klaar bent met het installeren van de software en de printer ook gevonden wordt, is het tijd om eens de cartridges in de printer te plaatsen. Cartridges zijn bakjes met inkt die voorzien zijn van een chip. Je kunt niet gebruikmaken van een printer als de cartridges niet in de printer geplaatst zijn. Mocht je niet weten hoe je cartridges in je printer moet plaatsen, dan is aan te raden om eens de handleiding van de printer erbij te pakken. Het is namelijk erg moeilijk om te bepalen waar de cartridges precies geplaatst moeten worden, want dit verschilt altijd per printer. 

Het maken van een proefafdruk

Nu je klaar bent met het installeren van de software en het plaatsen van de cartridges, is het tijd om eens een proefafdruk te maken. Dit kun je doen door een bestand op je computer te openen en via de computer met de CRT + P knoppen aan te geven dat je een bestand wilt afdrukken. De software die je geïnstalleerd hebt wordt vervolgens automatisch geopend. Je hoeft dan alleen nog maar op afdrukken te klikken en binnen enkele seconde heb je je eerste proefdruk gemaakt.