CBD olie is een natuurlijk supplement dat wordt gewonnen uit de hennepplant en steeds populairder wordt als alternatief voor traditionele geneesmiddelen. CBD staat voor cannabidiol, één van de vele verbindingen in de hennepplant. Het belangrijkste verschil tussen CBD en THC, een andere verbinding in de hennepplant, is dat CBD geen psychoactieve effecten heeft en dus niet voor een “high” gevoel zorgt. CBD olie wordt meestal verdund in een ‘dragerolie’, zoals hennepzaad olie of olijfolie en kan op verschillende manieren worden ingenomen, zoals via de mond of zelfs op de huid. Alhoewel oraal het meest gangbaar is.

Waarvoor gebruik je CBD olie

CBD olie wordt vaak gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen te ´bestrijden´, waaronder angst, depressie, pijn en slaapproblemen. CBD kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en pijn door het positief beïnvloeden van ons lichaam. Er zijn ook studies die suggereren dat CBD mogelijk kan helpen bij de behandeling van verslavingen, zoals alcoholisme en roken en ook bij het verminderen van de symptomen van bepaalde ziekten zoals Alzheimer en Parkinson. Echt sluitend wetenschappelijk bewijs is hier overigens nog niet voor geleverd.

Wat zijn de voordelen van CBD olie

CBD olie heeft verschillende voordelen, waaronder het verminderen van pijn en ontsteking, het verminderen van angst en depressie en ook het verbeteren van de slaap. Het kan ook helpen bij het verminderen van de symptomen van acne en bij het verbeteren van de gezondheid van de huid. Daarnaast zien we dat CBD olie vooral wordt ingezet als homeopatisch geneesmiddel. Daar waar de wetenschappelijk toekenning van het predicaat ´medicijn´ al even op zich laat wachten.

Is CBD olie veilig om te gebruiken

Ondanks het feit dat het gebruik van CBD olie (nog) niet wetenschappelijk is bewezen, kunnen we wel stellen dat het in de meeste gevallen veilig is om te gebruiken. Echter, mocht je reeds onderliggende gezondheidsklachten hebben, dan is het wel raadzaam om eventueel gebruik eerst even met je huisarts te overleggen. Heb jij het gevoel dat het gebruik van CBD olie jouw kan helpen, zowel mentaal als lichamelijk? Bestel dan een flesje op https://www.hempcare.nl/cbd-olie/. Let daarbij wel op dat je de juiste hoeveelheid aanhoudt. Hoeveel dat exact is, kan per persoon verschillen. Wat belangrijk is, is dat je begint met één of twee druppels. Heb je het gevoel dat je weinig tot niets werkt na ongeveer een half uur, dan kun je rustig nog een aantal druppels innemen. Op deze manier kun je uiteindelijk bepalen wat voor jou de gewenste dosis is.