Het laten laseren wordt vandaag de dag steeds populairder. Waar veel mensen tot enkele jaren geleden redelijk angstig waren, zien we dat de voordelen bij velen toch doorslaggevend zijn om toch de uiteindelijke keuze te maken. Vooral wanneer je dagelijks een bril draagt of iedere ochtend lenzen in moet doen, voordat je scherp kunt zien, biedt dit uitkomst. Het grote voordeel is namelijk dat je je nooit meer druk hoeft te maken over het dragen van je bril. Niet alleen scheelt je het dagelijks meermaals schoonmaken, maar heb je ook direct wanneer je opstaat goed zicht. Maar wat zijn nu de kosten voor het laten laseren van je ogen en worden deze kosten door je zorgverzekeraar eigenlijk wel vergoed?

Wat kost het laseren van je ogen?

De kosten voor het laten laseren van je ogen kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, de kliniek of het ziekenhuis waar de behandeling wordt uitgevoerd, de ervaring van de chirurg en het type lasertechnologie dat wordt gebruikt. Over het algemeen variëren de kosten voor het laten laseren van je ogen in Nederland tussen de €1.500 en €3.500 per oog. Dit is vaak inclusief voor- en nazorg afspraken, maar het kan zijn dat er nog extra kosten bijkomen, zoals medicijnen of aanvullende tests. Het kan namelijk zijn dat het hoornvlies niet na één behandeling volledig is herstelt, waardoor herhalen nodig kan zijn. Nu is dit kans vrij klein, maar is het wel iets om rekening mee te houden.

Worden de kosten vergoed door je verzekeraar?

Over het algemeen worden de kosten voor ooglaseren niet vergoed door de basisverzekering, omdat het als een cosmetische ingreep wordt beschouwd. Sommige aanvullende verzekeringen bieden wel een vergoeding voor het laten laseren van de ogen, maar dit verschilt per verzekeraar en de hoogte van de dekking. Het is dus belangrijk om na te gaan of jouw aanvullende verzekering een vergoeding biedt en zo ja, wat de exacte voorwaarden en de hoogte van de vergoeding zijn. Wat we wel kunnen stellen, is dat de kosten natuurlijk niet volledig worden vergoed. Daar waar een bril vaak niet duurder is dan 200 tot 300 euro, ligt de prijs voor het laten laseren natuurlijk vele malen hoger. Wel moet je er rekening mee houden dat je natuurlijk niet meer iedere paar jaar een nieuwe bril hoeft aan te schaffen of in het geval van lenzen, geen lenzen meer.

Kijk voor alle tarieven voor het laten laseren van je ogen op: https://www.visusoogkliniek.nl/tarieven/