Onze ogen zijn één van de belangrijkste zintuigen die we hebben en spelen een cruciale rol in ons dagelijks leven. Het is door onze ogen dat we de wereld om ons heen kunnen zien, mensen kunnen herkennen, genieten van kunst, kunnen lezen en ons kunnen verplaatsen zonder tegen dingen aan te botsen. Een aandoening aan de ogen kan daarom een grote impact hebben op ons dagelijks leven en ons vermogen om te functioneren en te genieten van de dingen die we graag doen. Het kan ons belemmeren bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten zoals autorijden, werken en zelfs het sociale aspect. Om je een idee te geven welke verschillende aandoeningen er allemaal zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Droge ogen

Droge ogen is een veelvoorkomende aandoening waarbij de ogen onvoldoende traanvocht produceren of de samenstelling van het traanvocht niet optimaal is, waardoor de ogen droog aanvoelen. Dit kan leiden tot irritatie, roodheid, branderigheid, vermoeidheid en wazig zicht. Om ervoor te zorgen dat je de klachten kunt verminderen, kun je bijvoorbeeld kiezen voor oogdruppels. Werkt dit niet, dan kan een IPL behandeling noodzakelijk zijn. Bij Floaterlaser.com zijn ze gespecialiseerd in dergelijke aandoeningen aan de ogen en kunnen ze je voorzien van niet alleen een passend advies, maar kunnen ze je ook helpen met het oplossing van het probleem. Het lijkt namelijk misschien in eerste instantie niet direct ernstig, maar erg vervelend is het natuurlijk wel. Helemaal wanneer je regelmatig in je ogen wrijft, kan dit zorgen voor irritatie en uiteindelijk een verminderd zicht.

Bijziendheid

Bijziendheid, ook wel myopie genoemd, is een veelvoorkomende afwijking waarbij objecten van veraf onscherp lijken, terwijl objecten van dichtbij duidelijk te zien zijn. Bijziendheid ontstaat doordat de lichtinval niet goed is, waardoor het beeld van verafgelegen objecten vóór het netvlies wordt geprojecteerd in plaats van erop. Door het dragen van een bril wordt dit gecorrigeerd en zien je weer scherp. Ook het laten laseren van je ogen is een mogelijkheid om deze aandoening te laten verhelpen.

Verziendheid

Verziendheid, ook wel hypermetropie genoemd, is net als bijziendheid ook een veelvoorkomende afwijking waarbij objecten van dichtbij wazig lijken, terwijl objecten van veraf scherper zijn. Bij verziendheid wordt het beeld van een object achter het netvlies geprojecteerd, in plaats van er precies op. Ook hier geldt dat dit te corrigeren is met een bril, contactlenzen of het laten laseren van je ogen.