Een goede nachtrust is van groot belang voor een gezonde levensstijl. Des te belangrijker is het dus om serieus te kijken naar niet alleen een geschikt bed, maar ook vooral naar de matras. Zo kun je kiezen voor allerlei verschillende soorten matrassen, passend bij je gewicht en ook persoonlijke voorkeur. Waar de één het prettig vindt om op een hard matras te liggen, geeft de ander de voorkeur aan een wat  zachtere matras. Omdat je op latere leeftijd natuurlijk eerder te maken krijgt met fysieke ongemakken, is een goed bed van groot belang. Om ervoor te zorgen dat je niet alleen een goed en vooral ook praktisch bed hebt, hebben we een aantal handige tips voor je.

De juiste maat matras

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar de juiste maat matras is een vaak onderschat onderdeel tijdens het zoeken naar een geschikte variant. Zorg er daarom dus voor dat wanneer je alleen een nieuwe matras nodig hebt, je wel weet hoe groot je bed is. Op deze manier weet je namelijk zeker dat je uiteindelijk een matras kiest die volledig past. Een te kleine matras is niet alleen optisch gezien geen gezicht, maar ook vanuit praktisch oogpunt natuurlijk het bepaald wenselijk.

Kies voor een matras op maat

We slapen dagelijks zo’n 8 uur. Dat houdt in dat we een derde van ons leven in bed liggen. Je kunt je dan dus ook wel voorstellen hoe belangrijk het is om een goede matras te hebben. Vooral wanneer jij en je partner flink qua gewicht schelen, is het belangrijk beide een matras op maat te laten maken. Bij tempur kun je bijvoorbeeld door middel van een bezoek aan één van de vele winkels, precies laten meten waar je drukpunten liggen en welk type matras je hiervoor nodig hebt. Het is natuurlijk logisch dat dit bij iemand van 60 kilo anders is, dan wanneer iemand 80 kilo of zwaarder is.

Elektrische functies

Wil je een wat luxer bed of heb je simpelweg moeite met opstaan? Dan kan een bed met elektrisch bedienbare matras uitkomst bieden. Op deze manier kun je jezelf namelijk door middel van de afstandsbedieningen overeind laten komen, waardoor je relatief gemakkelijk kunt opstaan. Houd er wel rekening mee dat deze extra functionaliteit aardig in de papieren kan lopen. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om in eerste instantie de focus te leggen om een kwalitatief hoogwaardige matras. Je zult merken dat je er een stuk uitgeruster door wakker wordt, waardoor je de dag veel fitter begint.